Wauw: vlinders in stolp

Een handjevol insecten staan op een torenhoog voetstuk. Om de een of andere reden zijn deze beestjes belangrijker als de andere. Voorbeeld: een mierennest doden met kokend water? Vind men geen probleem. Een vlieg doodmeppen? Geen punt..  Maar probeer dan eens het volgende (niet echt doen hoor)Een vlinder pletten onder je schoenzool… Waag het niet! De kans is groot dat iemand je een draai om je oren geeft!
Samen met insecten als libelles en lieveheersbeestjes behoren zij tot de buitencategorie. De categorie niet doodmaken, want mooi.

We snappen dat heel goed, want kijk eens naar onderstaande beelden. Een “Wauw!” valt niet te onderdrukken. Deze vlinders in stolp zijn simpelweg adembenemend. En nu horen we een enkeling zeggen ‘maar potverdikke wel dood!’
Dat klopt helemaal, helaas gaan ook de mooiste vlinders ook dood. Ze zijn, gelukkig, niet voor de stolpen gedood. Deze vlinders zijn er speciaal voor gekweekt en zijn vervolgens op natuurlijke gestorven.
Wil je daar meer over weten, lees dan de tekst bij onze stolpen of bekijk dit filmpje.

Maar voor nu: laat jezelf even betoveren door deze prachtige stolpen:

Vlinders in antieke stolp 2   Vlinders in antieke stolp 1Vlinders in antieke stolp 4Vlinders in stolp squareVlinders in antieke stolp 3

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *