Buizenradio Erres: wegens succes geprolongeerd

Iets dat goed is blijft zijn waarde behouden. Hoe moet het dan wel met een radiotoestel gesteld zijn dat als zeer goed gekwalificeerd staat en nu weer iets verbeterd is? Daar komt dan toch voorzichtig gezegd de kwalificatie: uitstekend, wel voor in aanmerking.

Verleden jaar kwam Van der Heem met een nieuw model radiotoestel uit, de RA 647. Het was een wereldprimeur, omdat dit het eerste toestel in zijn soort was dat uitgerust was met een sateliet-stereoluidspreker. Mede door deze hebbelijkheid werd dit toestel een verkoopsucces.

Er waren ook andere voordelen aan dit toestel, zowel op het gebied van de techniek als van de vormgeving en kwaliteit. Door een geraffineerde toepassing van de chroom- en grijswerking heeft de nu uitgebrachte RA 657nog meer, als dit tenminste mogelijk is, schoonheid gekregen wat het vooraanzicht betreft. Moderne kleur en lijn maken dit toestel zelfs voor de meest verwende koper tot een favoriet.

Hoewel groots van kwaliteiten zijn de afmetingen van het toestel dusdanig dat het gemakkelijk in elk interieur past. Het heeft het zogenaamde flatmodel: geringe diepte en een platte vorm; dit maakt het mogelijk het toestel in een meubelcombinatie, zoals bij voorbeeld een boekenkast, te plaatsen.

Erres Radio kleur

Bovendien heeft deze ERRES-radio door zijn satelliet luidspreker het voordeel, dat men het geluid kan aanpassen aan de akoestiek van het vertrek door de meest ideale opstelling. Naast de gemakkelijk hanteerbare druktoetsen zijn er nog velerlei snufjes die voor een veelzijdig en doelmatig gebruik zijn aangebracht.

Met name de aansluitingen voor de bandrecorder, de platenspeler en extra luidspreker volgens de internationale DIN-normen, dus niet meer de “ouderwetse” banaanstekers. Alles met stereo-mogelijkheden, wat inhoudt dat ook de mono-klanken van radio en plaat beter doorkomen.

Door de strakke lijn, de goede kwaliteiten en de in verhouding redelijke prijs lijkt ons dit toestel een apparaat dat tegemoet komt aan de wensen van die kopers, die iets meer verlangen dan een doorsnee radio, niet alleen wat mogelijkheden maar ook wat klasse en standing betreft.

Prijs:  f  438,-

Aldus een artikel van 1965 uit het VDH-tje’, Nr. 879 van 19 maart 1965.
Zie: http://www.vanderheem.info/ra657.html

Deze radio is binnenkort bij Roestwonen.nl te bestellen voor € 159,- 
(of maak een afspraak om langs te komen in Breda)

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *