Een oude buizenradio op zolder? 3 tips

We hebben inmiddels een leuke voorraad oude radio’s staan. Deze zijn met zorg uitgezocht, gerepareerd en getest.
Zodoende werken onze exemplaren weer als vanouds 🙂
Nu zijn er een hoop mensen die zelf zo’n oude buizenradio hebben staan. Soms werken die nog, vaak niet meer. De grote vraag is altijd; hoe wordt mijn apparaat ook weer bruikbaar? Daarvoor hebben wij 3 belangrijke tips voor je:

Lees meer

Geen tijd voor een plant? Nu wel!

Onze loods kon wel wat groen gebruiken. Alleen is er één groot probleem; we kunnen ze niet de zorg geven die nodig is. Eigenlijk zoeken we de onmogelijke plant; eentje die vrijwel geen water nodig heeft, prima tegen te weinig zonlicht kan en niet gelijk neervalt als het een paar dagen frisjes is….

En nee, we willen geen vetplantjes of een cactus. Wat blijft er dan nog over? Nou eigenlijk meer dan je denkt! Lees meer

Wauw: vlinders in stolp

Een handjevol insecten staan op een torenhoog voetstuk. Om de een of andere reden zijn deze beestjes belangrijker als de andere. Voorbeeld: een mierennest doden met kokend water? Vind men geen probleem. Een vlieg doodmeppen? Geen punt..  Maar probeer dan eens het volgende (niet echt doen hoor) Lees meer

Vette meubels custom made

Custom Thijs, Marino, is niet gewoon een handige gast die vette meubels maakt. Daar heb je er honderden van. Nopes, hij is geen doornsnee meubelmaker (al zal niemand dat van zichzelf zeggen!).

Weet je wat zijn meubels anders maakt? Ze zijn totaal anders dan alle meubels die je ergens anders ziet… en tegelijkertijd denk je potverdomme… dat had ik toch ook kunnen verzinnen (nou niet dus!). Lees meer

Nieuwe loods open vanaf 26 februari

Wil je eindelijk die stoere driepoot eens in het echt zien? Of wil je horen hoe zo’n oude radio klinkt? Of ben je gewoon nieuwsgierig aangelegd (ik ook hoor)? Mooi! Want vanaf 26 februari zitten we in onze nieuwe loods. Deze is voortaan iedere donderdagmiddag open. Lees hier verdere informatie >>

Winkel 2Winkel 3Winkel 4Winkel 1

Buizenradio Erres: wegens succes geprolongeerd

Iets dat goed is blijft zijn waarde behouden. Hoe moet het dan wel met een radiotoestel gesteld zijn dat als zeer goed gekwalificeerd staat en nu weer iets verbeterd is? Daar komt dan toch voorzichtig gezegd de kwalificatie: uitstekend, wel voor in aanmerking.

Verleden jaar kwam Van der Heem met een nieuw model radiotoestel uit, de RA 647. Het was een wereldprimeur, omdat dit het eerste toestel in zijn soort was dat uitgerust was met een sateliet-stereoluidspreker. Mede door deze hebbelijkheid werd dit toestel een verkoopsucces.

Er waren ook andere voordelen aan dit toestel, zowel op het gebied van de techniek als van de vormgeving en kwaliteit. Door een geraffineerde toepassing van de chroom- en grijswerking heeft de nu uitgebrachte RA 657nog meer, als dit tenminste mogelijk is, schoonheid gekregen wat het vooraanzicht betreft. Moderne kleur en lijn maken dit toestel zelfs voor de meest verwende koper tot een favoriet.

Hoewel groots van kwaliteiten zijn de afmetingen van het toestel dusdanig dat het gemakkelijk in elk interieur past. Het heeft het zogenaamde flatmodel: geringe diepte en een platte vorm; dit maakt het mogelijk het toestel in een meubelcombinatie, zoals bij voorbeeld een boekenkast, te plaatsen.

Erres Radio kleur

Bovendien heeft deze ERRES-radio door zijn satelliet luidspreker het voordeel, dat men het geluid kan aanpassen aan de akoestiek van het vertrek door de meest ideale opstelling. Naast de gemakkelijk hanteerbare druktoetsen zijn er nog velerlei snufjes die voor een veelzijdig en doelmatig gebruik zijn aangebracht.

Met name de aansluitingen voor de bandrecorder, de platenspeler en extra luidspreker volgens de internationale DIN-normen, dus niet meer de “ouderwetse” banaanstekers. Alles met stereo-mogelijkheden, wat inhoudt dat ook de mono-klanken van radio en plaat beter doorkomen.

Door de strakke lijn, de goede kwaliteiten en de in verhouding redelijke prijs lijkt ons dit toestel een apparaat dat tegemoet komt aan de wensen van die kopers, die iets meer verlangen dan een doorsnee radio, niet alleen wat mogelijkheden maar ook wat klasse en standing betreft.

Prijs:  f  438,-

Aldus een artikel van 1965 uit het VDH-tje’, Nr. 879 van 19 maart 1965.
Zie: http://www.vanderheem.info/ra657.html

Deze radio is binnenkort bij Roestwonen.nl te bestellen voor € 159,- 
(of maak een afspraak om langs te komen in Breda)

 

Een oude radio? Gooi maar weg

Op zolder staat zo’n oud ding. Werkt niet, vangt stof en tja… hij staat er al jaaaaaren. Sorry opa en oma, maar deze erfenis gaat de kliko in.
Ouch…!!! Lees meer

Industriële hanglamp? 5 nuttig tips!

Het is één van de leukste nieuwe aankopen voor het nieuwe huis; de hanglamp boven tafel.
Het is dé eyecatcher in huis en mag(met!) gewoon een tof ding zijn. Dus je gaat op zoek naar inspirerende website, kijkt op Pinterest, leest de VT wonen. En na al die mooie foto’s ben je er dan uit: ik wil zo’n oude industriële hanglamp!  Alleen…. ehm huh? moet je die lampen ombouwen? zijn ze niet te zwaar voor mijn plafond? Geeft het wel een beetje fatsoenlijk licht?  Geen zorgen we geven je de 5 belangrijkste tips voor het uitzoeken van de juiste lamp!

Lees meer

Industriële kasten – let’s do it

Het inkopen van nieuwe producten gaat voor Roest wonen enigszins chaotisch. Van te voren hebben we geen idee wat we nu precies gaan aanbieden. Althans, we weten het ongeveer. Zoals afgelopen week; We wilden kasten gaan verkopen.

Waarom? Omdat ik kasten tegenkom waarvan ik zeker weet dat jij die tof vindt. Jij houdt  net als ik van oude, rauwe en pure producten. Misschien dat je nog geen nieuwe kast nodig hebt. Als je deze kasten gezien hebt ga je toch echt oprecht twijfelen of je ze niet tóch ergens kwijt kunt (zoals dat in mijn hoofd telkens voordoet).

Bekijk hieronder wat previews! Meer zien? Ga dan naar de Nieuwe Winkel in Breda! Lees meer

What’s new? 10 nieuwe producten.

We begonnen een half jaartje geleden alleen met fruitkisten/veilingkisten. Maar wat is daar de afgelopen maanden bijgekomen?
Immers, onze droom is een fabriekshal vol te zetten met oude glorie… dat kan uiteraard met alleen maar kistjes. Maar ik ben gewoon verliefd op alles wat oud is… en dan kun je het niet laten steeds meer te kopen.Bekijk hier 10 producten waar ik op slag verliefd op was en nu voor jullie te koop zijn.

Lees meer

Fruitkisten aan de muur

We merken dat veel mensen kistjes aan de muur willen plaatsen. Alleen zijn de meeste ‘bang’ dat de kistjes te groot of te zwaar zijn. Meestal valt dat heel erg mee. Sterker nog, de kistjes lijken eerder kleiner aan de muur! Om dat te bewijzen vond ik vandaag onderstaande foto.

Lees meer

10 mooiste vervallen plekken

Het blijft moeilijk uit te leggen. Op de vraag ‘Wat  vind jij nou leuk?’ kan ik alleen maar een bizar antwoord geven. ” Ja, ik houd van vervallen, verlaten, post-apocalyptische plekken”. Plaatsen waar de mens in geen velden of wegen meer te vinden is, maar waarvan duidelijk is dat het ooit een plek was vol bedrijvigheid. Op díe plekken kan ik echt verliefd worden… Ik droom er dan van om op plekken als dit een eigen winkellocatie te starten.En om eerlijk te zijn… ik zou verdomd weinig opknappen!
Een lijstje ter inspiratie:

Lees meer

Onze 10 geboden

Om iedere dag weer vol passie aan de slag te gaan heb je een ‘drive’ nodig. Een reden waarvoor je dagelijks op staat. Voor Roestwonen is dat de drive om jou te inspireren. Onze beloning zijn de mensen die het concept ‘snappen’. Mensen die ook geloven in een wereld die niet perfect, maar wel prachtig is! Mensen die geloven in echte zaken, die snappen dat niet alles altijd nieuw, strak en netjes blijft.  Daarom in deze blog 10 inspirerende quotes welke ons hier dagelijks aan herinneren.

Je zou ze kunnen zien als onze 10 geboden 😉

Wat is jouw favoriet?

Lees meer

Wabi sabi hoe??

Als je denkt aan Japan, denk je aan  perfectie, strikte gewoontes en uiterste precisie. Toch?
Laatste stuitte we op een stroming die daar haaks op staat. Een filosofie welke wij bij Roest zo over hadden kunnen nemen! Ooit gehoord van Wabi Sabi? Vast niet! Maar het legt EXACT uit waarom wij van Roest zo houden van oud, imperfectie en vergankelijkheid. Lees meer

10 x Inspiratie voor fruitkisten

Roest is nu bijna 2  maanden onderweg. In die korte tijd zijn er al veel fruitkistjes verkocht… Wat zeg ik, het lijkt haast of jullie niets anders willen als oude kisten, kistjes en nog eens kistjes! Om die reden wilde Roest 10 gave ideeën laten zien met verschillende soorten fruitkistjes. Een top 10 van favorieten (klik op de foto voor volledig formaat) Lees meer

Industriële kastjes

Graffiti 2Daar stonden ze dan. In een oude vochtige, donkere loods. Ieder normaal mens zou er met een boog omheen lopen: Een enorme stapel van oude, stoffige, verroeste kastjes.
Gek als we zijn moesten wij de kastjes juist van dichterbij zien. Ondanks dat ze duidelijk waren verwaarloosd vonden wij ze schitterend. Met flink wat verbeeldingskracht zagen we hier toch berg diamantjes liggen 🙂

Lees meer

Op zoek naar gave merken: Hebbe & Houwe

Vandaag ben ik op bezoek geweest bij de 2 dames van Hebbe & Houwe. En ik ben enthousiast! Dit merk heeft alles waar Roest voor staat. Zij creëren van oude, verweerde en gebruikte materialen weer nieuwe producten. Zo maken ze van oud hout bijvoorbeeld stoere krukjes, tafels, bijzettafels of een salontafel!

Het staat eigenlijk vast dat dit toffe merk binnenkort op onze webshop staat. Ik houd je op de hoogte.

Omdat foto’s meer zeggen dan tekst, bekijk gewoon even de plaatjes 🙂

Lees meer

De opslag: hoe doen we dat bij Roest?

Bij Roest houden we van oud, roestig en vervallen. Je zou dus kunnen verwachten dat we genoegen nemen met een oude, roestige schuur vol gaten en een open dak.
Alleen het punt is… we houden van oude producten met een ziel. Je moet dus wel goed voor ze zorgen. Anders heb je binnen no-time een schuur vol schimmel, beestjes en hoopjes stof staan. En dat willen we dus niet 🙂

Lees meer

Woeesj Roest Wonen online!

Ja hoor, Roest wonen is online. Na wat minimale tegenslagen is het vanaf nu mogelijk bij ons te bestellen.
Natuurlijk verkopen wij producten, maar dat is niet het belangrijkste punt. Roest vind het belangrijker onze klanten te inspireren. Te inspireren voor een mooi, imperfect en spannend leven. Geniet van het leven om wat het is.

Al onze producten stralen deze gedachte uit. Ze zijn verweerd, spannend en niet perfect. Een oude pallettafel met roestige randen, verkleurde fruitkistjes, geroeste kastjes en oude houten banken met afgebladderde verf. Juist om die reden houden we zo van onze producten. Zij vertellen ons een verhaal.

Lees meer